KEMON Slovenija Trimužijat d.o.o. 

YO COLOR SYSTEM

NatisniE-pošta

LJEPOTA: OD FORME DO SADRŽAJA

ycs 1Već godinama povezujemo ljepotu i blagostanje s određenom prirodnošću.

Nije oduvijek bilo tako: dugo vremena je ljepota bila poimana kao način na koji izgledamo; posljedica čega je bila neudobnost, patnja i odricanje kako bi se tijelo izmijenilo i prilagodilo estetskim standardima tog trenutka.
Od kada se koncept blagostanja uvukao u način na koji poimamo ljepotu, počeli smo davati sve više važnosti udobnosti, nastojanju da se osjećamo dobro, ravnoteži i zdravlju: uljepšavanje nije više pitanje izgleda i vanjske pojave, već prije svega pitanje kako se osjećamo.

Sve to je dovelo do prave osjetilne revolucije u industriji ljepote: uljepšavanje je moralo postati ugodno, ispunjavajuće i holističko iskustvo koje više nije moguće odvojiti od koncepta blagostanja.
Promijenili su se proizvodi, način uporabe tih proizvoda pretvorio se u rituale, estetski standardi su definitivno nestali, zamijenila ih je eksplozija spa centara, iako se još uvijek se nismo uspjeli u cijelosti osloboditi dijela tog naslijeđa pa i danas na tržištu postoje estetski tretmani koji se smatraju neugodnima.

 

ycs 2

 

Bojanje, koje danas još uvijek čini 40%* poslovanja frizerskog salona, jedan je od tih tretmana.
66%** žena smatra bojenje „neugodnom uslugom“.

Neophodno je, dakle, unijeti revoluciju blagostanja i u svijet bojenja, transformirati
ovu uslugu u termin koji klijentica jedva čeka, štoviše koji je ugodan i opuštajući,
umjesto neugodan i nužan.

To je neophodno za zaštitu i očuvanje same usluge bojenja, kao i da bi se doista
brinulo o blagostanju i ljepoti žene.

*podatci se odnose na profesionalno frizersko tržište na svjetskoj razini, godina 2017, izvor Kline.
**interno ispitivanje provedeno od strane Kemona na više od 30 žena koje boje kosu.

 

YO COLOR SYSTEM

HAIR COLOR PLEASURE

Napokon i bojenje postaje tretman blagostanja i nježni zagrljaj ljepote.

Bez amonijaka, obogaćen ekstraktom jogurta i bio ljekovitog bilja umirujućeg djelovanja, Yo Color System je novi način poimanja boje: iznimno ugodan, bez
isparavanja, bez iritacija, a bogata i mekana kremasta tekstura nalik jogurtu s lakoćom se nanosi te pruža osjećaj ugode na vlasištu.

 

ycs 3

Napokon i bojenje postaje tretman blagostanja i nježni zagrljaj ljepote.
Bez amonijaka, obogaćen bio ljekovitim biljem umirujućeg djelovanja, Yo Color System ima mekanu teksturu temeljenu na jogurtu, s lakoćom se nanosi te pruža osjećaj ugode na vlasištu. Prirodni dodir za zdravu kosu te intenzivne i postojane reflekse.
 

KLJUČNI SASTOJCI

Velian Complex
Na umbrijskim brežuljcima, u blizini našeg postrojenja, 2006. godine pretvorili smo oko 20 hektara terena u biološku poljoprivrednu proizvodnju. Tako je započeo jedan dugački i intenzivan eksperiment na biljkama u našem „laboratoriju pod otvorenim nebom“, istraživanje koje još uvijek traje i koje nam je donijelo rezultate bez presedana u kozmetici.

velian-complex-logo
Nakon dugog istraživanja odabrali smo četiri biljke zbog njihovih sposobnosti umirivanja i njege. Ove biljke su autohtone, rustikalne i otporne te nemaju potrebu za mnogo vode, a sadimo ih tehnikama biološke poljoprivrede u našem Kemon
Open Lab-u.

Velian Complex nastaje kombinacijom sljedećih biljki:
Divizma (Verbascum densiflorum): umirujuće djelovanje
Smilje (Helichrysum italicum): smiruje i osvježava
Lan (Linum usitatissimum): štiti i njeguje
Žuta kamilica (Anthemis tinctoria): antioksidativno djelovanje

Rezultat je patentirana mješavina biljnih ekstrakata nastala temeljem dugog znanstvenog istraživanja koje su proveli Kemon, Vivacell Biotechnology (Genzlingen, Njemačka) i Sveučilište u Ferrari.

PATENT

Znanstvena istraživanja su dokazala da „specifične mješavine ekstrakata divizme, smilja, lana i žute kamilice, proizvodi s biljkama koje je sukladno principima biološke poljoprivrede uzgojio Kemon Open Lab, posjeduju važna protuupalna, antibakterijska i antioksidacijska svojstva“ i da patentirana mješavina Velian kompleks ima važan sinergijski učinak, s rezultatima koji nadmašuju zbroj rezultata pojedinačnih ekstrakata.

 
S lijeva na desno, biološki uzgojeno ljekovito bilje koje čini Velian kompleks: divizma, sjemenke lana, žuta kamilica, smilje.
ycs 4 ycs 5

Ekstrakt jogurta

Jogurt nastaje razgradnjom mlijeka uz prisustvo bakterije iz roda Lactobacillus, a uvjeti pogodni za nastanak uključuju temperaturu oko 40 ˚C i miješanje.

Otkriće jogurta je vjerojatno bilo sasvim slučajno: nomadski narodi Bliskog istoka su prije 4000 godina došli do spoznaje da se mlijeko konzervirano u životinjskim bisagama (kontaminiranima Lactobacillus bakterijom) i transportirano na leđima deve (uz konstantno tresenje) pod vrelim suncem tih zona (dnevne temperature oko i preko 40 ˚C) razgrađuje, ostajući ipak pogodno za konzumaciju.

Prve zapise o jogurtu sačinili su Plinio i Vecchio (100 g.n.e.) i odnose se na običaj ovih naroda da „zakisele mlijeko na ugodan način“.

Ime jogurt potječe iz turskog jezika, od riječi „yogurmak“ = „miješati“, a 1000. g.n.e. formalizira ga medicinska i estetska uporaba, nabrajajući prednosti ove namirnice za probavni sustav i za kožu: čišćenje organizma, losion za ljepotu i protiv opeklina od sunca.

Prednosti

Danas je jogurt namirnica koju je katalogizirao FAO (Organizacija za prehranu i poljoprivredu) i mnogi je smatraju super food namirnicom zbog nebrojenih povoljnih karakteristika i nutritivne moći: olakšava asimilaciju brojnih vitamina i kalcija, hrani crijevnu bakterijsku floru boreći se protiv nepravilnosti u radu probavnog sustava i ojačava imunitet (zbog čega ga zovu i „prirodnim antibiotikom“).

Kozmetička uporaba jogurta je manje poznata iako i ona datira iz antičkih vremena; različite komponente ove moćne namirnice djeluju na kosu i vlasište:

lipidi: umiruju, njeguju i pružaju sjaj kosi i suhom vlasištu
probiotici: hrane zdravu bakterijsku floru vlasišta doprinoseći prirodnoj ravnoteži
proteini: hrane i štite, obnavljaju i osnažuju kosu izloženu tretmanu

ycs 6 ycs 7

TRI PROIZVODA U SINERGIJSKOM DJELOVANJU

Tretman bojenja koji je inspiriran blagostanjem podrazumijeva i zdravlje kose.

Iz toga razloga Yo Color System čine tri različita proizvoda, različitih pH vrijednosti, ali harmoničnih i sinergijski osmišljenih nijansi.

Tri proizvoda, NaYo, Yo Green i Yo Cond, na specifičan način tretiraju različite potrebe obojene kose pri korijenu, po dužini i na vrhovima, kroz lokalizirano nanošenje.

Zdravija i njegovana kosa pruža izvanredan intenzitet boje, sjaj i postojanost.

Rezultat

 

 • ZDRAVA KUTIKULA
 • VIŠE SJAJA
 • DUŽA POSTOJANOST
 • VEĆA UJEDNAČENOST

 

NAYO

Za bojenje prirodnog izrasta
lužnati pH

Savršeno bojanje prirodnog tona s
nježnom formulom visoke tolerancije
prema vlasištu

YO GREEN

Tonalizira obojenu dužinu i vrhove
neutralan pH

Obnavlja ton i refleks već senzibilizirane
kose restrukturirajući i tretirajući kosu

YO COND

Održava i produljuje postojanost boje pri korijenu, po dužini i na vrhovima
kiseli pH

Naglašava reflekse, njeguje, tretira i restrukturira kosu
pružajući sjaj i svilenkastost

ycs 8YO COLOR SYSTEM U PONUDI USLUGA FRIZERA

Yo Color System je sistem koloracije koji podrazumijeva uvođenje u salon koncepta blagostanja povezanog s trenutkom bojenja.

Intrinzične karakteristike formule (ne isparava, ne iritira, mekana krema), sinergijsko djelovanje tri proizvoda na ciljani način u odnosu na korijen, dužinu i vrhove, kao i masaža ruku uz Yo Hand Cream, podrazumijevaju pozicioniranje usluga ponuđenih u okviru ovog sistema na drugačiji način u odnosu na druge usluge povezane s bojenjem.

Slijedi nekoliko prijedloga kako maksimalno dati vrijednost ovome sistemu i kako ga predložiti klijentima kroz spektar usluga i jednostavan te aktivirajući cjenik.

Multisenzorijalni ritual bojenja

Učini da bojenje postane fiksni termin s wellnessom: uz pomoć masaže ruku s Yo Hand Cream i stručni pokretima povezanima s ovom linijom, Yo Color Systema u 3 faze nudi mogućnost pružanja potpune usluge ljepote i blagostanja, gdje čak i vrijeme držanja boje postaje obogaćeno malim wellness ritualima i relaksacijom.

Mekana i ugodna boja kojom se u dva ili tri koraka (kompletna trilogija ili samo jedan ili dva proizvoda za dužinu usklađena s NaYo) brinemo o vlasištu i strukturi kose, uz rezultat izvanrednog sjaja i postojane boje.

Boja s jogurtom i do 70% sastojaka prirodnog podrijetla

Vrednovati karakteristike formule proizvoda, posebno ako su od velike dobrobiti za vlasište i kosu, je najlakši način da se proizvod istakne i da se uslugama s tim proizvodom automatski prida veća vrijednost. Jogurt kao osnovni sastojak i visok postotak sastojaka prirodnog podrijetla pozicioniraju NaYo kao nježnu i ciljanu uslugu bojenja, uz vidljivu dodanu vrijednost.

Infuzija boje

Yo Green je proizvod čiji postupak nanošenja podsjeća na koncept infuzije: blonda ili obojena kose se uranja u fluidnu i mekanu strukturu proizvoda; što djeluje obnavljajuće na kosu, kako u smislu tona i refleksa, tako i u smislu konzistencije, sjaja i raščešljavanja; pružajući kosi boju i energiju, kako bi boja bila još ljepša, izraženija i postojanija.

Regeneracija boje

Yo Cond je regenerator u boji koji u samo tri minute obnavlja refleks obojene kose, momentalno pružajući dužini i vrhovima kose efekt „upravo obojene kose“; nevjerojatno koristan za momentalnu tonalizaciju bilo kojeg tipa blonde kose, neizostavan za održavanje živosti izraženih modernih refleksa između dva bojenja.

RITUAL U SALONU

Blagostanje i užitak tretmana Yo Color System ne staje na nanošenju i djelovanju proizvoda.

Uz ekskluzivnu Yo Hand Cream vrijeme držanja boje pretvara se u wellness pauzu i opuštanje.

ycs 9 ycs 10
Yo Hand Cream za masažu ruku
Ekskluzivna krema za ruke Yo Hand Cream, obogaćena ekstraktom jogurta i Velian kompleksom, posebno je osmišljena da jamči hidrataciju i mekoću; brzo se upija, ne masti i pruža rukama svilenkastost i mekoću.

Stručni pokretni nanošenja, raspoređivanja i masaže, osmišljeni su kako bi se ponudila personalizirana usluga na visokoj razini profesionalnosti koja podrazumijeva povećanje učinkovitosti kreme za ruke Yo Hand Cream i pružanje ugodnog wellness iskustva svakom klijentu za vrijeme držanja boje.
ycs 11 ycs 12

Stručni pokreti za masažu ruku

Nanijeti malu količinu Yo Hand Cream na gornji dio jedne šake i rasporediti po cijeloj površini uz laganu masažu.

1. Pritisak na gornji dio šake

Postaviti oba palca na gornji dio šake i pritiskati
počevši od zglobova prstiju prema bilu.

tehnika1

2. Kružni pokreti

Držati ruku klijenta dobro raširenu i započeti kružne pokrete na prstima uz srednji pritisak te
istezati jedan po jedan prst, počevši od malog prsta prema palcu.

 tehnika2

3. Povlačenja prstiju

Uz srednji pritisak raditi kružne pokrete na svakom prstu, počevši od zgloba prema vrhovima prstiju.

 tehnika3

4. Pritisak na dlanove

Okrenite šaku i počnite masirati unutarnji dio kružnim i temeljitim pokretima s palčevima.
Koristite jagodice prstiju za energično pritiskanje, posebice na tvrđim zonama, kao što je korijen prsta.

 tehnika4

5. Pritisak na zapešće

Obuhvatite bilo s obje ruke, držeći palčeve jedan pored drugoga na unutrašnjoj strani.
Pritišćite koristeći oba palca na tri točke: kraj zapešća, polovica zapešća, zapešće.

 tehnika5

6. Istezanja prstiju

Ponovno okrenuti šaku i stišćući jedan po jedan prst između svog kažiprsta i srednjeg prsta,
povlačiti prema van. Lagano povući prema van svaki prst, od zgloba prema vrhovima. Ovaj pokret
pomaže oslobađanju od negativne energije.

 tehnika6

7. Rotacije zapešća

Ukrstiti prste s prstima klijenta, pridržavajući drugom rukom zapešće klijenta i voditi rotacije
prvo u smjeru kazaljke na satu, a potom u suprotnom smjeru (3-6 puta).

 tehnika7
   

NAYO

NatisniE-pošta

nayo 1

PROIZVOD

Nježna trajna boja, kremaste teksture, bez amonijaka i mirisa. Jamči savršeno pokrivanje sijede kose te intenzivne i sjajne rezultate bojenja.

Sadrži do 70% sastojaka prirodnog podrijetla: vrijednost izračunata sukladno standardu ISO 16128, koji se odnosi na smjesu za bojenje NaYo s NaYo Cream aktivatorom.

Sve serije boja dostupne su u pakiranju od 50 ml, a serija prirodnih nijansi i u pakiranju od 100 ml.

Rezultat

 • JEDNOSTAVNO I BRZO NANOŠENJE
 • IZUZETNO PRIANJANJE BOJE
 • POKRIVA 100% SIJEDE KOSE
 • POSVJETLJUJE DO 4/5 TONA ZAHVALJUJUČI BOJAMA SPECIALNIM BLOND
 • UJEDNAČENOST REFLEKSA
 • IZVANREDNA POSTOJANOST
 • PERSONALIZACIJA USLUGE UZ NIJANSE KOJE SE MOGU MEĐUSOBNO MIJEŠATI
nayo 2 nayo 3

AKTIVATOR

Što je

NaYo Cream aktivator je aktivirajuća krema koja djeluje u sinergjii s NaYo.
Neizostavna je nadopuna za savršen rezultat bojenja.

NaYo Cream aktivator, pakiran u vrećici od 25 ml, osmišljen je da bi se ponudila visoka razina personalizacije usluge koja se pruža pred klijentom i podrazumijeva praktično i brzo miješanje bez potrebe za korištenjem vage ili mjerice. nayo 4
NaYo Cream aktivator, pakiranje u boci od 1000 ml, uz pomoć NaYo Faststation, podrazumijeva neposredno doziranje proizvoda. Nosač aktivatora je osmišljen da se mogu namjestiti 4 boce okrenute naopako kako bi se jednostavno i brzo doziralo količinu, a baza nosača sadrži elektronsku vagu.

Boca okrenuta naopako da bi se olakšalo istjecanje aktivatora u kremi.

Linija pomoću koje je vidljiva preostala količina proizvoda u boci.

Flip-flop čep s posebno osmišljenim otvorom za savršeno istjecanje bez neželjenog prolijevanja proizvoda.

Ergonomski oblikovano pakiranje radi lakše uporabe.
nayo 5

NIJANSE

89 nijansi koje je moguće međusobno miješati podijeljeno je u 25 serija.

Potpuni spektar za postizanje pokrivanja sijede kose, bogatih i vibrantnih nijansi.

nayo 6hr
   

YO GREEN

NatisniE-pošta

yogreen 1

PROIZVOD

Boja ton na ton s teksturom gel kreme i pH vrijednosti koja ima tendenciju ka neutralnoj, u tubi od 60 ml.

Obnavlja ton i refleks kozmetički tretirane kose, povećavajući postojanosti i sjaj rezultata zahvaljujući nježnom obnavljajućem djelovanju koje ne senzibilizira dodatno strukturu kose.

Sadrži do 84% sastojaka prirodnog podrijetla: vrijednost izračunata sukladno standardu ISO 16128, koji se odnosi na smjesu za bojenje Yo Green s Yo Green aktivatorom 6,5 vol.

Rezultat

 • SAVRŠENO TONALIZIRANJE BLONDIH NIJANSI
 • OBNAVLJA TON I REFLEKS
 • MAKSIMALAN SJAJ
 • TENDENCIJALNO NEUTRALAN pH
 • NJEŽNO DJELUJE BEZ SENZIBILIZIRANJA I MIJENJANJA STRUKTURE KOSE
yogreen 2

AKTIVATOR

Što je

Yo Green aktivator, pakiran u bocu od 1000 ml, aktivirajuća je krema koja djeluje u sinergiji s Yo Green bojom. Neizostavna je nadopuna za savršen rezultat bojenja.

yogreen 3

NIJANSE

36 nijansi koje je moguće međusobno miješati podijeljeno je u 12 serija.
Potpuni spektar za postizanje intenzivnih, sjajnih i postojanih nijansi.

yogreen 4hr
   

YO COND

NatisniE-pošta

yocond 1

PROIZVOD

Pigmentirani Regenerator kisele pH vrijednosti koji njeguje i kolorira kosu u jednom koraku, savršeno zatvarajući kutikulu. Povećava intenzitet refleksa i pruža kosi maksimalan sjaj i boju punu života.

Nijanse su dostupne u bočicama od 150 ml i 750 ml.

Sadrži 86% sastojaka prirodnog podrijetla: vrijednost navedena sukladno standardu ISO 16128.

Rezultat

 • DJELUJE U SAMO 3 MINUTE
 • JEDNOSTAVAN ZA UPORABU
 • NE UZROKUJE TALOŽENJE BOJE
 • NJEŽAN ZA KOSU
 • JEDNOSTAVNO SE UKLANJA
 • ZA SVE TIPOVE KOSE
 • POJAČAVA SJAJ

NAČIN UPORABE

Prosječna količina proizvoda koju je potrebno upotrijebiti je 30 ml.
Nakon šamponiranja, noseći zaštitne rukavice, jednakomjerno rasporediti uz pomoć češlja. Koristiti Yo Cond svakih 3/5 pranja.
Vrijeme držanja: 3 minute. Vrijeme držanja na prirodnoj kosi može varirati od 3 do 10 minuta, ovisno o poroznosti kose i željenom intenzitetu refleksa. Po isteku vremena držanja, emulgirati i potom temeljito isprati.

Posebne serije

Neutralni regenerator (ista baza kao Yo Cond, ali bez pigmenta) koji u samo 3 minute pruža sjaj, hrani i štiti kosu.
Nanijeti nakon svakog pranja kao i obični regenerator.
Vrijeme držanja: 3 minute i potom temeljito isprati.

NIJANSE

13 nijansi koje je moguće međusobno miješati, namijenjenih svim tipovima refleksa.

yocond 2hr