KEMON Slovenija Trimužijat d.o.o. 

ACTYVA

NatisniE-pošta


logo-kemon-actyva

pdfKATALOG KEMON ACTYVA
(datoteka pdf, velikost6,8 MB)

pdfKAKO ...PRIRUCNIK STRUČNIH POKRETA
(datoteka pdf, velikost1,9 MB)


 

actyva 1
Tanka linija između znanosti i prirode
 

TANKA LINIJA IZMEĐU ZNANOSTI I PRIRODE

Actyva je osnovana 1978. godine radi afirmiranja profesionalnosti frizera; već je tada predstavljena kao [1"plod dugotrajnih tehničkih istraživanja" i"sastavljena od niza preparata pretežno prirodnog podrijetla"(Actyva, Praktični vodič za frizere, San Giustino, 1978).
Duh inovacije i profesionalni poziv koji su je karakterizirali u to vrijeme nisu je napustili: Actyva je i dalje visokospecijalizirana linija s ciljanom segmentacijom za sve potrebe te protokolima dijagnostike i uporabe koji uključuju sofisticirane, tehnološke i profesionalne alate.  I s gledišta sastava njezina je misija ostala nepromijenjena: Actyva je i dalje "tanka linija između znanosti i prirode" koja ne dijeli, već spaja ova dva temeljna aspekta kvalitetne kozmetike.

Ravnoteža između saveznika koje priroda stavlja na raspolaganje našoj ljepoti i znanstvenih istraživanja čini ih dragocjenim kozmetičkim sastojcima: pojačani, stručno dozirani, uravnoteženi u savršenim i nevjerojatno učinkovitim formulama.

NOVI STANDARD LJEPOTE

S Actyvom obnavljamo našu predanost naprednijoj, učinkovitijoj i održivoj profesionalnoj kozmetici.
Sve su formule certificirane kao "Green & Clean Cosmetics", skup pravila koja smo sami sebi nametnuli kako bismo definirali vrlo visoke standarde koji usmjeravaju naša istraživanja i kojima se rukovodimo u razvoju svih proizvoda linije.

green-clean-cosmetics-logo
Pravila se temelje na tri osnovna stupa: transparentnost, Green & Clean formulacije, održivost i sigurnost za okoliš i potrošače.

actyva-bellessere

JASNA I TRANSPARENTNA KOMUNIKACIJA

Upravo radi promicanja jasne i transparentne komunikacije sa svim korisnicima odlučili smo ambalaži naših proizvoda "dati dar govora", zahvaljujući uporabi simbola koji prikazuju značajke linije.

 

naravne-sestavine Formule temeljene na visokom postotku sastojaka prirodnog podrijetla.
vegan-formulation Bez sastojaka životinjskog podrijetla ili GMO-a.
velian-complex Organski ljekoviti ekstrakti biljaka s nultim utjecajem na okoliš za omekšavajuće i zaštitno djelovanje.
dermatolgically-tested
Nježne formule za maksimalnu podnošljivost kože.
biobased-packaging
Održiva ambalaža od šećerne trske koja pomaže u smanjenju emisija stakleničkih plinova.
100-green-energy Čista energija iz obnovljivih izvora kako bi se smanjio utjecaj na naš planet.

 

KAKO ČITATI NAŠE SASTOJKE U INCI NAZIVLJU

Kako bismo sastav sastojaka učinili još korisnijim i jasnijim, odlučili smo sastojke prirodnog podrijetla i biljne ekstrakte označiti u zeleno, a one iz organskog uzgoja označiti zvjezdicom.  Ostali sastojci, prikazani na naljepnici crnom bojom, znanstvena su istraživanja, pažljivo su odabrani kako bismo stvorili spojeve sinergijskih aktivnih sastojaka i tako povećali učinkovitost formule.

actyva sestavine 1 actyva sestavine 2
     

PROIZVODI ACTYVA - OTKRIJTE SAVRŠENE PROIZVODE ZA SVOJU KOSU

ljepota i sklad

sijajna boja

volumen i punoća

solarna linfa

hranilnost

logo actyva belessere  logo actyva colore brillante logo actyva volume corposita  logo actyva linfa solare  logo actyva-nutrizione
sačuvati prirodnu ljepotu
i svakodnevno zdravlje
kože i kose
istaknuti, zaštititi
i očuvati intenzitet
i sjaj boje
dati čvrstoću, opstojnost
i volumen tankoj i
nježnoj kosi
 zaštititi, hidratizirati i nahraniti
kožu i kosu izloženu suncu
vratiti suhoj ili
isušenoj kosi
njezinu nutritivnu ravnotežu

 

 

 

 

 

kroćenje

nova vlakna

p faktor 

specifici

O 2
logo actyva disciplina  logo actyva nuova fibra  logo actyva p factor  logo actyva specifici  logo actyva-o2
disciplinirati, omekšati
i ukrotiti kovrčavu
i neposlušnu kosu
izliječiti i poboljšati ostarjelu, slamnatu ili uništenu kosu; zadržati jedinstvenu strukturu  prevenirati ispadanje kose
i sačuvati njezino zdravlje;
zaustaviti štetne utjecaje
slobodnih radikala
očistiti, uravnotežiti i ublažiti simptome problematičnog vlasišta; ponovno otkriti užitak zdravog vlasišta povećati učinak tretmana kože i kose specifičnim serumima i tehnologijom aktivnog kisika

 

STORITVE V SALONU ACTYVA

HOW TO - PRIRUČNIK STRUČNIH POKRETA 

pdfKliknite OVDJE za download PRIRUČNIKA STRUČNIH POKRETA >>(datoteka pdf, velikost 2MB)  

Popis sadržaja u katalogu:
 

OSNOVNI STRUČNI POKRETI

 • masaža dobrodošlice
 • masaža ruku
 • ritual šamponiranja

RITUALI VLASIŠTA

 • specifici
  purezza
  equilibrio
  benessere
 • p factor
  scalp
  losion
RITUALI TRANSDERMIČKIM KISIKOM
 • koncentrator kisika
 • kako koristiti aerograf
 • vlasište
   - antiage
   - revitalizacija
   - čišćenje
   - prevencija opadanja kose
   - napredna prevencija opadanja kose
   - napredno vraćanje ravnoteže
   - napredni tretman umirivanja vlasišta
 • kosa
   - antiage
   - tretman za svilenkastu kosu
   - napredna rekonstrukcija
   - napredni tretman za obojanu kosu
 • ruke i nokti
   - antiage

RITUALI TRANSDERMIČKIM KISIKOM

Brojna istraživanja fenomena starenja pokazuju kako se prokrvljenost tkiva smanjuje upravo starenjem istih. Riječ je o svojevrsnom začaranom krugu koji se, kada jednom započne, samo povećava, ubrzavajući i povećavajući proces propadanja vlakana kolagena i elastina, ključnih elemenata za integritet kože. Broj aktivnih kapilara se smanjuje s godinama i gornji slojevi ljudske kože moraju kompenzirati manjak kisika iz okoliša koji se pojavljuje kao posljedica zagađenja i sjedilačkog načina života.
Istraživači sa Sveučilišne klinike u Berlinu su dokazali kako integracija čistog kisika putem kože doprinosi prokrvljenosti tkiva i reaktivira metabolizam kože, na taj način značajno umanjujući estetsku degradaciju. Unošenje transdermičkog kisika djeluje, između ostalog, kao amplifikator aktivnih sastojaka, dok specifični proizvodi djeluju kao antioksidanti, smanjujući stres oksidacije. Ova sinergija stvara brojne prednosti u području kozmetike i trikologije: potiče mikrocirkulaciju, povećava apsorpciju aktivnih sastojaka, potencira efikasnost tretmana protiv najčešćih anomalija vlasišta i kose.
Tehnologija kisika pretvara svaki tretman u ugodno iskustvo blagostanja i stvara jedan novi način rada: profesionalan, inovativan i impresivan, koji Vaš salon čini drugačijim te pomaže izgraditi povjerenje klijenata i povećati poslovanje.
Neki rezultati su vidljivi već od prvog tretmana, ali se tijekom provođenja tretmana u odgovarajućim ciklusima oni svakako povećavaju. Preporuča se slijediti cikluse tretmana i predlagati pakete od 6 do 10 tretmana, ovisno o anomaliji koju je potrebno tretirati i željenim rezultatima.

 

PROIZVODI CERTIFICIRANI LOVE NATURE


Visoka profesionalna učinkovitost bez sastojaka koji su potencijalno štetni za ljudsko zdravlje ili okoliš.

LOVE NATURE CERTIFIKAT


Ovaj certifikat znači da sami proizvodi, kao i pakiranje, ne sadrže amonijak, amonij lauril eter sulfate, formaldehide, ekstrakt sjemenki grejpa, HFC 152A u aerosolima, sastojke koji potječu od žrtvovanih životinja,
nanomaterijale, parabene, petrolate, MIT, CMIT, etilenglikol, PPD i derivate PPD-a, parafinsko ulje i vosak, (PE/PP/PET/PMMA/najlon) mikročestice, retinol, SLES, SLS.

actyva-certifikati

CERTIFIKAT ICEA VEGAN

Ovaj certifikat potvrđuje da u Actyva proizvodima, kao ni u stadijima proizvodnje ovih proizvoda, nisu korištene supstance životinjskog podrijetla niti GMO, što ih čini prikladnima za vegetarijance i vegane,
ambijentaliste i ljubitelje životinja.

CERTIFIKAT I’M GREEN PLASTIC

Svi proizvodi linije Actyva sada nose certifikat Green PE, odnosno I’m green plastic, što znači da su pakiranja izrađena 98% od šećerne trske, to jest od prirodnih polimera polisaharida i proteina, čime se doprinosi smanjenju emisije štetnih plinova, recikliranju i obnavljanju energije te čuvanju okoliša i zdravlja ljudi.
Nova pakiranja su 100% razgradiva.

Naša misija

Naša je misija biti idealan partner frizera koji želi pružati visokokvalitetne usluge koje će istovremeno biti značajan izvor posla.

Kemon Actyva-1

Četiri koraka za povećanje vrijednosti usluge i razvoj maloprodaje.

 • Stručno savjetovanje
 • Prijedlog tretmana po mjeri ovisno o potrebama
 • Profesionalnost u ophođenju
 • Provjera rezultata i prijedlog za maloprodajStrokovno svetovanje.
Kemon Actyva-2

Vrijednosti vodilje svih naših odabira.

Znanost i priroda
S Actyvom istražujemo savršen spoj između tradicije i inovacije kako bismo ujedinili funkcionalnost znanosti i blagost prirode.
Sinergijsko djelovanje tehnološki naprednih sirovina i prirodnih sastojaka jamči maksimalnu učinkovitost i pogodnost tretmana.
Šamponi bez natrijevog lauril sulfata (SLS) i bez natrijevog lauret sulfata (SLES) te formule bez parabena* sigurni su za vlasište, kosu i okoliš.

Ljepota i blagostanje

Zdravo vlasište i zdrava kosa bit su prirodne ljepote svake žene i sastavni dio naše misije.
Profesionalni tretmani Actyva osmišljeni su kako bi istaknuli ljepotu kose i održali vlasište zdravim.
Povjerili smo ih vještim i stručnim rukama koje će ih uspješno pretvoriti u jedinstvene doživljaje ljepote i blagostanja i predložiti svakodnevne rituale njege i pažnje.

* Sve nove formule Actyva su bez parabena.

Kemon Actyva-3

Naš doprinos očuvanju okoliša

Certifikat UNI EN ISO 14001 jamstvo je našeg doprinosa očuvanju okoliša i manjoj potrošnji.

Energija koju koristimo potječe 100% iz obnovljivih izvora. Koristimo vodu visoke čistoće koju dobivamo uz minimalnu primjenu kemijskih supstanci.

Od 2013. partneri smo Talijanskog fonda za okoliš FAI na očuvanju talijanskog krajolika.
Actyva ima status zlatnog donatora i sponzorira jedno od najljepših dobara pod zaštitom fonda FAI - Šumu svetog Franje Asiškog.


Nova pakiranja su 100% razgradiva.
Svi proizvodi linije Actyva sada nose certifikat Green PE, odnosno I’m green plastic, što znači da su pakiranja izrađena 98% od šećerne trske, to jest od prirodnih polimera polisaharida i proteina, čime se doprinosi smanjenju emisije štetnih plinova, recikliranju i obnavljanju energije te čuvanju okoliša i zdravlja ljudi.

pdfPročitajte više u katalogu >>